На позачерговому засіданні Уряду Ольгу Буславець було призначено т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля України. Про це повідомляє Українська правда.

"Нині ми переживаємо одну з найбільших криз за всю історію України і криза в енергетичній галузі є невід’ємною її складовою. Цілком очевидно – термінове вирішення системних проблем в енергетиці є питанням національної безпеки і я усвідомлюю ключову роль посади міністра у такий час. Протягом тижня буде сформовано перелік заходів, яких потребує енергетика як невідкладних. Ці заходи будуть спрямовані на технічне, паливне та економічне збалансування сектору енергетики".

Буславець - колишня директорка Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго, яку вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова. За даними УП, вона має добрі стосунки з чинним прем'єром Денисом Шмигалем.

Крім неї на посаду претендували ще 2 кандидати - заступник голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський і колишній директор "Криворіжсталі" і ексголова правління "Нафтогазу" Олег Дубина.

За словами співрозмовника ЕП, Буславець вважається кандидатурою, незручною для групи "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.