Протягом трьох діб піротехнічні розрахунки ГУ ДСНС України у Донецькій області були задіяні на вилученні снарядів з каналу Сіверський Донець – Донбас. Про це повідомляє сайт рятувальників Донеччини.

Канал Сіверський Донець – Донбас – є одним із найбільш важливих об’єктів інфраструктури на території Донецької області. Він забезпечує водою тисячі жителів регіону. Його зупинка або пошкодження може призвести до екологічної катастрофи. Саме тому, коли до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що у каналі виявлені вибухонебезпечні предмети, на місце події негайно виїхали піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Для проведення робіт були залучені водолази-піротехніки. Ситуація ускладнювалася тим, що на території області спостерігалося різке погіршення погодних умов, а саме значне зниження температури повітря та сильний вітер. Крім того, канал розташований у безпосередній близькості до лінії розмежування. Незважаючи на труднощі, фахівці піротехнічних робіт протягом 3 днів проводили роботи щодо обстеження каналу та вилучення боєприпасів. Всього піротехніки ДСНС вилучили 10 артилерійських снарядів калібром 122 мм.



Рятувальники Донеччини звертаються до громадян! У разі виявлення вибухонебезпечних предметів потрібно відійти на безпечну відстань та викликати рятувальників за номером «101»! Категорично забороняються чіпати, переміщувати або розбирати боєприпаси!