Колективи 29 інклюзивно-ресурсних центрів Донецької області на період адаптивного карантину організували свою роботу таким чином, щоб убезпечити всіх учасників під час організації освітнього процесу. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

У цілому на Донеччині з дня відновлення роботи інклюзивно-ресурсних центрів висновки про комплексну оцінку з рекомендаціями щодо програми навчання та особливостей організації психолого-педагогічної допомоги  отримали 3682 родини, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Всі інклюзивно-ресурсні центри працюють на порталі інклюзивної освіти в системі автоматизації роботи, яка покликана спростити комунікацію між батьками дітей з особливими освітніми потребами та інклюзивно-ресурсними центрами. Саме тут батьки можуть подати заяву до інклюзивно-ресурсного центру онлайн та отримати запрошення на проходження комплексного оцінювання.

Окрім цього фахівці надають корекційно-розвиткові послуги й тим діткам з особливими освітніми потребами, які вже знаходяться на обліку в інклюзивно-ресурсному центрі і вже пройшли комплексну оцінку. Консультують та психологічно підтримують батьків у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку їх дітей. Надають методичну підтримку та консультації педагогам закладів освіти щодо правильної побудови індивідуальної освітньої траєкторії дитини з особливими освітніми потребами. В установах створено умови для мінімізації ризику інфікування.

Здобувачі освіти та їх батьки поінформовані про правила перебування у закладі в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції. Допуск до роботи персоналу здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту, після проведення температурного скринінгу.

В умовах адаптованого карантину всі заняття в ІРЦ проводяться тільки індивідуально, з урахуванням обмеженого одночасного відвідування. Всі спеціалісти  забезпечені  засобами індивідуального захисту.

Після  кожного проведення  комплексної оцінки всі матеріали, які використовувалися, поверхня столу та інші поверхні  обробляються  дезінфікуючим  розчином,  приміщення провітрюється.