Вже сьогодні Донеччина на 100% готова до опалювального сезону і він розпочнеться за графіком.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови Донецької облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації Ігор Мороз на онлайновому засіданні під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

На порядку денному засідання був розгляд стану підготовки об’єктів ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу до зими в умовах воєнного стану.

- Вже сьогодні Донеччина на 100% готова до опалювального сезону – він розпочнеться за графіком, згідно з погодними умовами, - зазначає Ігор Мороз. - Щодо забезпечення області газом, то наразі вже виконано 95% від запланованих робіт з капітального ремонту на газопроводах. На випадок аварій та надзвичайних ситуацій на розподільчих станціях готові до роботи 10 ремонтних бригад і 20 одиниць техніки, на магістральних газопроводах – 3 бригади і 20 одиниць техніки. Станом на сьогодні ми повернули газопостачання до 73 населених пунктів, зокрема, до 12 деокупованих. 315 підприємств критичної інфраструктури на Донеччині вже забезпечені резервним живленням від генераторів різної потужності, разом із тим області необхідно іще 111 генераторів – обладміністрація вживає усіх заходів, щоб закрити цю потребу.

Крім того, керівники профільних підрозділів ОВА, представники органів місцевого самоврядування та профільних підприємств Донецької області 26-27 вересня 2023 року взяли участь у командно-штабних навчаннях на тему «Відпрацювання порядку використання матеріально-технічних засобів на об’єктах тепло-, водопостачання та водовідведення для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків».

- Прийдешня зима обіцяє бути складною, однак ми готові до викликів і маємо чіткий план дій на випадок надзвичайних ситуацій, - наголосив очільник області. - Працюємо разом для Перемоги!