В Україні триває ідентифікація пенсіонерів-ВПО.

Пенсіонерам-ВПО, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року, треба до 31.03.2024 року пройти ідентифікацію для продовження нарахування пенсій. Як це зробити, дивіться нижче – у відео.

Необізнаністю людей старшого віку в цих питаннях користуються шахраї. Як повідомили у МВС України, ділки телефонують пенсіонерам та представляються співробітниками Пенсійного фонду. Просять вказати банківську інформацію. Це нібито необхідно для ідентифікації та продовження виплат.

Однак, у Пенсійному фонді України наголошують, що не використовують таких відомостей у процесі підтвердження особи. Це не передбачено жодним нормативним документом. Процедура ідентифікації пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами, проходить особисто, за допомогою Дія.Підпис або у режимі відеоконференцзв'язку.

Як вберегти себе?

 Завершіть розмову. За необхідності зв'яжіться з Пенсійним фондом та службою підтримки банку для уточнення необхідних деталей.

 Не повідомляйте дані банківської картки: номер, термін дії, СV-коди, PIN-коди, пароль для входу в онлайн-банкінг, паролі та коди, надіслані в СМС.

 Якщо ви мали необережність передати дані шахраям, терміново заблокуйте картку.

 Повідомте про шахрайство у поліцію.

Бережіть себе та не дайте себе ошукати!

Раніше Рokrovsk.news повідомляв, як пенсіонерам пройти відеоідентицікацію.