У вихідні очікується морозна погода, місцями з невеликим снігом. У південній частині країни температурний фон збережеться вище 0°С. Докладніший прогноз для регіонів України підготував кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Субота, 9 грудня

У західних областях опадів не очікується. Вночі та у першій половині дня місцями можливі тумани з відкладенням паморозі. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -8...-3°С, подекуди -13...-11°С; вдень -4...+1°С.

У північних областях вночі та вранці пройде невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -10...-5°С, місцями -14...-12°С; вдень -7...-2°С.

У центральних областях вночі очікується невеликий сніг, вдень у Полтавській та Дніпропетровській області пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, місцями з дощем. Місцями можлива ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5...0°С, вдень -3...+2°С.

У південних областях та Криму вночі та вранці пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, вдень без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5°С, вдень +3…+8°С, у Криму до +9…+11°С.

У східній частині протягом доби очікується сніг, на Донеччині місцями з дощем. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -5...0°С, вдень -4...+1°С.

Неділя, 10 грудня

У західних областях вночі без опадів, вдень у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях очікується сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -9...-4°С, подекуди -13...-11°С; вдень -2...+3°С.

У північних областях вночі без істотних опадів, вранці та вдень місцями можливий невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -10...-5°С, вдень -4...+1°С.

У центральних областях хмарно із проясненнями, без істотних опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -5...0°С, вдень -2...+3°С.

У південній частині країни та Криму істотних опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -1...+4°С, вдень +3...+8°С.

У східних областях очікується невеликий сніг впродовж доби. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -7...-2°С, вдень коливатиметься в межах -6...-1°С.

Раніше патрульна поліція попросила водіїв перевіряти автівку перед поїздкою, бо в холодну пору року в ній можуть сховатись тварини.