У найближчі суботу та неділю, 2 та 3 грудня, в Україні очікується тепла та нестійка погода з дощами, снігом і туманами. Про це повідомляє Meteoprog із посиланням на кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича.

«У зв'язку з активізацією південних процесів у найближчі дві доби спостерігатиметься аномально тепла погода, особливо у південних, центральних та східних областях. У Криму стовпчики термометрів можуть перевищити позначку +15…+17°С! Більш прохолодно очікується у західних та північних регіонах, тут також пройдуть снігопади, подекуди сильні. На решті території України опади будуть переважно у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу», – зазначає Ігор Кібальчич.

Субота, 2 грудня:

У західних областях внаслідок переміщення теплого фронту очікуються складні погодні умови. Пройде сніг, мокрий сніг, на Прикарпатті та Закарпатті з дощем. Подекуди значні опади. Налипання мокрого снігу, сніговий накат. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, північно-східний, 7 - 12 м/с, у Карпатах окремі пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -4...+2°С, вдень -2...+4°С, на Закарпатті та Буковині +4...+9°С.

У північних областях вночі без істотних опадів, вранці та вдень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Місцями тумани, дальність видимості 200 – 500 метрів. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -6...-1°С, вдень -3...+2°С.

У центральних регіонах вночі помірні опади у вигляді снігу та дощу, вдень у Полтавській області невеликі опади, на решті території сухо. Подекуди тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +3...-2°С, вдень 0...+5°С.

На півдні країни мінлива хмарність, без опадів. Подекуди тумани. Вітер південної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +9...+14°С; на Одещині та у Криму вночі +7…+12°С, вдень +13…+18°С.

У східній частині пройдуть помірні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Місцями ожеледь, туман. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря протягом доби -1…+4°С.

Неділя, 3 грудня:

У західних областях вночі очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Вдень невеликий сніг / мокрий сніг. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме +1…-4°С.

У північних областях вночі пройде помірний дощ із мокрим снігом, вдень місцями невеликі опади (мокрий сніг, мряка). На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер вночі східний, вдень західний, 7 - 12 м/с, місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі +1...-4°С, вдень +4...-1°С.

У центральних регіонах країни без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер вночі південний, вдень західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +1...+6°С, вдень +8...+13°С.

У південних областях без істотних опадів. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі +8…+13°С, вдень +12…+17°С.

У східних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер вночі південний, вдень західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5°С, вдень +8…+13°С.

Раніше повідомлялося, що на грудень прогнозується кілька потужних геомагнітних бур.