Атмосферні умови протягом кількох наступних діб помітно змінюватимуться і набудуть більш зимового характеру. З північного сходу Європи на територію нашої країни почне надходити холодне морозне повітря і одночасно активізується циклонічна діяльність над Чорним морем. Тому очікується нестійкий характер погоди у більшості областей. Найбільш інтенсивні опади пройдуть у південній та південно-східній частині України. У західних, центральних, східних областях випаде перший сніг. На півдні посилиться вітер місцями понад 20 м/с, на акваторії Чорного та Азовського морів очікується шторм. Прохолодна, але суха погода передбачається у північній половині країни.

Докладний прогноз для областей України на вихідні 18-19 листопада підготував кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Субота, 18 листопада

У західних областях очікується нестійка та волога погода. Протягом доби пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, подекуди з дощем. У Карпатах сильний сніг. Місцями налипання мокрого снігу, туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2...-3°С, вдень 0...+5°С. У Карпатах протягом доби -5…0°С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +1...-4°С, вдень +4...-1°С.

У центральних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с, вдень окремі пориви, 15 - 17 м/с. Температура повітря вночі +4...-1°С, вдень +2...+7°С.

У південних областях та Криму очікується нестійка погода. Пройдуть дощі. На Одещині та на півдні Криму сильні опади. Вітер східний, 9 - 14 м/с, пориви, 18 - 23 м/с. В Азовському морі та у північно-західній частині Чорного моря шторм. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +8...+13°С.

У східній частині країни мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +3...-2°С, вдень +1...+6°С.

Неділя, 19 листопада

У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Лише у другій половині дня у Карпатах та на Закарпатті очікується дощ із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -6...-1°С, вдень +3...-2°С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -6...-1°С, вдень +2...-3°С.

У центральних областях вночі без опадів, вдень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5°С.

У південних областях та у Криму очікуються складні погодні умови. Пройдуть сильні дощі, на Одещині місцями з мокрим снігом. Вітер північно-східний, 9 - 14 м/с, пориви 17 - 22 м/с. В Азовському морі та на північному заході Чорного моря утримається шторм. Температура повітря +4...-1°С, вдень +2...+7°С. У Криму протягом доби +7…+12°С.

У східних областях вночі без опадів. Вдень дощ із переходом у сніг. На Донеччині значні опади. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі +3...-2°С, вдень 0...+5°С.