Після 1 березня деяким категоріям внутрішніх переселенців буде продовжено виплати. Для одних це відбудеться автоматично, а іншим доведеться повторно подавати заяву. Що це за категорії, пояснив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Уряд ухвалив 26 січня постанову щодо соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб. У ній врахували внесену мною пропозицію щодо визначення права на продовження отримання допомоги ВПО», – написав Лубінець.

Згідно з постановою, виплата допомоги на проживання автоматично продовжиться до 1 березня всім ВПО, для яких 6-місячний період отримання виплат спливає у січні поточного року.

Для яких категорій ВПО виплати продовжаться ще на 6 місяців, і кому для цього необхідно подати заяву – в інфографіці.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, з 1 серпня 2023 року допомога для внутрішньо переміщених осіб стала строковою і призначається лише на 6 місяців з можливістю продовження ще на півроку для певних категорій осіб. Для ВПО, які оформили допомогу до 1 серпня минулого року, виплати мали припинитися починаючи з лютого 2024-го. Проте 26 січня Уряд прийняв постанову про продовження виплат на проживання для ВПО.