Пенсійний фонд фінансує виплату разової грошової допомоги до Дня незалежності України ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, а також громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Пенсіонери, які мають право на таку виплату, отримують її разом з пенсією. Про це повідомила під час брифінгу начальниця ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій Області Наталія Рад.

«До 24 серпня ми плануємо зробити виплати 21,9 тисячі осіб. Хочу наголосити, що за виплатою не треба звертатися до підрозділів Пенсійного фонду», – зазначила Наталія Рад.

Під час брифінгу також говорили про нещодавно прийняту постанову: уряд відтермінував до кінця року проведення фізичної ідентифікації внутрішньо переміщених осіб у відділеннях «Ощадбанку».

«Передбачена ідентифікація шляхом відеоконференції, і це набагато спростить нашу взаємодію і нарахування та виплату пенсій», – повідомляє Наталія Рад.

Затверджено і порядок реалізації експериментального проекту. Відтепер українці, які внаслідок російської агресії знайшли прихисток за межами країни і раніше отримували пенсії та соціальні виплати у відділеннях «Укрпошти», мают можливість забирати гроші за місцем тимчасового перебування. Їх буде надіслано міжнародним поштовим переказом. Нині проект охоплює тих пенсіонерів, що перебувають у Польщі, але згодом розшириться і на інші країни.

«Для того щоб ми оперативно вирішували питання з мешканцями області, які перемістились до інших регіонів, дуже прошу пенсіонерів чи оримувачів соцвиплат надати адреси електронної пошти і перевірити, чи є актуальним номер телефону, який міститься в матеріалах електронної пенсійної справи», – також зазначила Наталія Рад.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».