Церкву Вознесіння Господнього в селі Новотроїцьке вважають найстарішою у Покровському районі, крім того, це єдиний дерев’яний храм поблизу. Він був зведений наприкінці 19 століття, за одними даними – в 1898-му, за іншими – в 1893 році, та дійшов до наших днів майже в первозданному вигляді. 

Будували храм на кошти гірничопромисловця, почесного громадянина Якова Івановича Древицького. На той час він був власником уже декількох рудників у Донбасі.

Про Древицького ходили легенди як про першовідкривача вугільних родовищ в околицях Юзівки й Макіївки. Його ім'я ще за життя було оточене чутками і таємницями. Подейкували, що сам Джон Юз викупив Древицького за знайдені ним вугільні пласти. Колишній селянин швидко розбагатів і став не тільки успішним підприємцем, але й меценатом, попечителем сільських шкіл та влаштовувачем церков. Його справу продовжив син Іван.

Храм на честь Вознесіння Господнього в селі Новотроїцьке – унікальний у своєму роді пам’ятник дерев’яної церковної архітектури. Це єдина дерев’яна церква в нашому регіоні, яка збереглася майже в первозданному вигляді.

Архітектура храму відповідає канонічним традиціям і має обов’язкові три складові: бабинець, неф і вівтар. Оздоблення церкви всередині просте та водночас по-домашньому тепле. Тут немає монументальних золотих прикрас, дерев’яні поли та великі ікони на стінах і іконостасі приблизно тих же років, що і сама споруда. Головною святинею храму є ікона Вознесіння Господнього.