У Харкові левеня вибігло з контактного зоопарку та гуляло по одному з торгівельно-розважальних центрів. Маленький хижак не лише спокійно гуляв коридорами, а й лащився до людей.

Місцевий контактний зоопарк розміщений у тому ж ТРЦ, де й помітили тварину. З’ясувалося, що власники звіринця придбали його ще немовлям і дали йому ім'я Сімба із відомого мультфільму «Король Лев».

Доглядачі тварини переконують, що Сімба гуляв ТРЦ під контролем. Кажуть, надвечір, коли меншає відвідувачів, спеціально виводять його прогулятися між крамниць. Продавчині торгового центру розповідають, що вже звикли до лева. Він зовсім не агресивний, а навпаки поводиться як кошеня.

«Любить діток. Нікого не кусає, дуже любить обійматися», - каже Ольга, працівниця дитячої зони ТРЦ.

Все ж, дехто з продавчинь висловлює своє занепокоєння щодо тваринки. Інші співробітники закладу зауважують, що коли левеня підросте, може стати небезпечним і навіть вкусити.

За словами працівників мінізоопарку, відтоді, як Сімба став важити понад 20 кілограмів, дітей до його клітки не пускають. Заходити можна лише дорослим.

«Він може навіть лапою вдарити. Думаю, пошкодить шкіру. Але він цього не робить», - наголошує Станіслав, адміністратор контактного зоопарку.

Зоозахисники обурюються умовами, в яких живе левеня. На їхню думку, клітка є надто маленькою. Крім того, вони попереджають, що із віком Сімба стане небезпечним.

«До свого господаря він може бути лагідним. А до інших людей, все одно, буде ставитися як хижа тварина», - пояснює зоозахисниця Марина.

З торгівельного центру, своєю чергою, ані контактний зоопарк, ані Сімбу виганяти не збираються. А от у звіринці кажуть, що левеня росте надто швидко і за місяць повернуть його до рідного зоопарку.