Учора місто отримамо першу партію гуманітарної допомоги від Офісу Президента для мешканців Покровська. Сьогодні для жителів громади, які потребують соціальної підтримки, з 10:00 розпочалася видача наборів у п’яти пунктах Покровська та одному в Родинському:

  • офіс Комітету самоорганізації населення (м-н «Южний», 1);
  • офіс Ради ветеранів Покровська (просп. Шахтобудівельників, 1);
  • ЗДО № 5 "Вербонька" (вул. Захисників України, 35);
  • ЗОШ №6 (вул. Таманова, 1);
  • ЗОШ №15 (вул. Гоголя, 15);
  • Адміністративна будівля Родинського старостинського округу.

Також старости приєднаних територій отримають по 50 продуктових наборів для своїх мешканців. Крім того, старостинським округам будуть видаватися мішки з крупами, борошном та сухим молоком, які Покровськ отримав від Донецької ВЦА. Близько 800 наборів сьогодні Покровську передасть також компанія Метінвест.

«‎Частково потреба у гуманітарній допомозі закрита Фондом Ріната Ахметова та концерном Метінвест. Але ми розуміємо, що через те, що закриваються банки, не завозяться харчові продукти, у громади існує потреба у додатковому продовольстві, – зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук. –  Нам наданий великий об’єм гуманітарної допомоги, яка буде видаватися поступово».

Покровськ продовжує приймати людей з зон обстрілу. Вони зупиняються в нашому місті перед тим, як рушити у більш безпечні регіони країни. Заклади, що приймають переселенців на ніч, отримують продуктові набори для цих людей. Всі громадяни, які потрапляють на евакуаційну комісію, також отримують гуманітарні пакунки.

Харчові набори отримали лікарні та добровольче формування ТО Покровської громади. Крім того, ЦПМСД отримав вагон медичних препаратів для нашої громади. Фура з гуманітарною допомогою прибула й від ДСНС. У ній були одяг, ковдри, дитяче харчування та ліки. Ковдри та дитяче харчування вже розподілені по укриттях, засоби гігієни для дорослих передані Управлінню соціального захисту населення, а ліки - ЦПМСД. Також Комітет самоорганізації населення доукомплектує сховища водою та засобами гігієни.

Покровська громада дуже вдячна всім, хто допомагає нам у цю скрутну годину. Всі хто надає гуманітарну допомогу та всі, хто її розвантажує, фасує, розвозить та видає - ваш внесок дуже важливий для нас та для всієї країни. 

Разом ми – сила. Перемога буде за Україною!

Джерело – Покровська міська рада