Сьогодні відбулась зустріч керівника Донецької ОДА Павла Кириленка з представниками керівництва вугледобувних підприємств, галузевих профспілок та відділення НСПП в Донецькій області, повідомляється на сторінці губернатора у Facebook.

На зустрічі обговорили питання стабілізації роботи Добропільської групи шахт, що входять до складу ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля».

Основною проблемою на сьогодні, на думку профспілок, є відсутність збуту вугільної продукції через невиконання учасниками ринку електроенергії прогнозованого балансу електроенергії, затвердженого Міненергетики.

Внаслідок цього працівників шахт ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» з 1 квітня було виведено у простій. Відновити роботу підприємств планувалося 1 червня, проте ТОВ «ДТЕК» вирішило подовжити простій до покращення ситуації на ринку електроенергії.

Така позиція ДТЕК викликала обурення шахтарів. Вони вийшли на акції протесту та заявляють про наміри їх продовжувати.

«Вважаю, що вирішити цю проблему можемо лише за умови дотримання (усіма учасниками ринку!) прогнозованого балансу електроенергії, розробленого галузевим міністерством. Це забезпечить стабільний збут вугілля та дозволить добропільським шахтарям відновити свою роботу», - написав губернатор.

Незважаючи на те, що Донецька обласна державна адміністрація позбавлена реальних важелів впливу на вугільну галузь, шахтарів наодинці з проблемами не залишають. Департамент розвитку базових галузей промисловості підготував та направив до вищого керівництва держави, уряду та РНБО України свої пропозиції щодо виходу з даної ситуації та відновлення повноцінної роботи шахт.