Покровськ активно готується до чергової зими, яка може стати найскладнішою за весь час повномасштабного російського вторгнення. Про можливості та перспективи зимування в громаді розповів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

За його словами, Покровська громада належить до території можливих бойових дій.

«Ми громада можливих бойових дій. 17-15 кілометрів до фронту – це вже активні бойові дії, коли дістає артилерія й КАБи. Зараз в нас більше 20 кілометрів», – зазначив Сергій Добряк.

На питання журналіста, за якої умови може бути оголошена масштабна евакуація, начальник Покровської МВА відповів: «Із власного досвіду – як тільки, не дай Боже, прилітає перший артилерійський снаряд, тоді всі активно вживають евакуаційні заходи. Ми завжди закликаємо до обов’язкової евакуації – окрім підприємств критичної інфраструктури».

Критична інфраструктура – це ті, хто забезпечує життєдіяльність громади: від лікарів до комунальників, енергетиків, шахтарів, міської адміністрації.

Сергій Добряк також розповів, що в Покровську вживаються заходи на випадок можливих блекаутів.

«Ми розраховуємо мінімум на тиждень. Якщо блекаут буде тиждень, ми витримаємо. Є певні котельні, дуже великі, де генераторна група тільки на циркуляцію. Теж над цим працюємо разом з міжнародниками», – зазначив Сергій Добряк.

В рамках підготовки до наступної зими Покровськ залучає допомогу благодійників, щоб якомога більше домогосподарств отримали тверде паливо або фінансову підтримку.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що КП «Покровськтепломережа» проводить підготовку до опалювального сезону.