Головний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу прозвітував про кількість людей з підозрою на коронавірус та про відсутність нових підтверджених випадків інфікування. Про це повідомляє 112 Україна.

Він зазначив, що учора, 11 березня, надійшло три нові звернення з підозрою на коронавірус Covid-2019, але всі вони не підтвердились.

"Сьогодні буквально коли ми йшли на брифінг нам повідомили про людину, яка повернулася з Польщі. У неї є пневмонія, з нею працюють. Відібрали зразки на дослідження", - додав Віктор Ляшко.

Він також додав, що людина з симптомами перебуває в групі ризику, оскільки це людина літнього віку. У МОЗ пообіцяли відслідковувати динаміку цього випадку.

Також санлікар розповів, що ВООЗ поділила всі країни світу на 4 категорії за рівнем розповсюдженості коронавірусу та додав, що Україна віднесена до 2 групи, але мусить готуватись до потенційного переходу в 3.

До першої групи внесли ті країни, в яких офіційно підтверджених випадків коронавірусу немає. До другої ті, в яких випадки зараження поодинокі і привезені з-за кордону. До третьої - ті в яких захворювання поширене в певних регіонах чи серед деяких груп населення. До останньої групи увійшли країни з великою кількістю заражених по всій території.

За даними Центру громадського здоров'я України, станом на 11:00 12 березня відомо про 46 підозр зараження коронавірусом. Усі зазначені зразки досліджені, 45 з них показали негативний результат.