Сьогодні новий голова Покровської РДА Андрій Бондаренко представив звіт про роботу райдержадміністрації за 2019 рік. На захід були запрошені представники громадських організацій та об’єднань, профспілок, роботодавці, експерти.

Агропромисловий комплекс

У першу чергу Андрій Бондаренко звітував про роботу агропромислового комплексу.

Виробництво валової продукції сільського господарства збільшилось на 6% і склало близько 869 мільйонів гривень.

Сільськогосподарськими підприємствами району зібрано зернові та зернобобові культури на площі 35588,3 га. З цієї площі одержано 125197 тонн зерна (що на 34% більше, ніж у 2018 році). Озимі культури посіяно на площі 32536 га та виорано на зяб 21 тисячу гектарів.

У тваринництві обсяги вирощеної худоби та птиці в живій вазі збільшились проти минулого року на 2,6% і склали 46 тисяч тонн. Збільшилась реалізація худоби та птиці на забій у живій вазі проти рівня минулого року на 2,4%, зараз вона становить 46 тисяч тонн. До того ж проти рівня минулого року значно збільшилось вироблення молока та яєць.

Фінанси

Планові призначення бюджету району за 2019 рік виконані за всіма основними видами надходжень. Податкові надходження, що зараховувалися до загального фонду бюджету району, склали 198,2 мільйона гривень. До спеціального фонду надійшло 27,8 мільйона гривень, що склало: до річних призначень – 99,6%, до минулого року – 80,8%.

Основними джерелами надходжень до бюджету району є податки: на доходи фізичних осіб, на нерухоме майно, єдиний, акцизний та екологічний податки.

Житлово-комунальне господарство

У 2019 році пріоритетним напрямком роботи райдержадміністрації в сфері ЖКГ став благоустрій населених пунктів.

Оптимізація об’єктів водопостачання здійснювалася завдяки поєднанню коштів благодійного фонду та місцевих бюджетів на загальну суму близько 3 мільйонів гривень. Виконані капітальні та поточні ремонти водопровідних мереж у 8 сільських та селищних радах. Встановлено водонапірну башту в селі Новоолександрівка.

У 2019 році виконано капітальні та поточні ремонти автомобільних доріг району комунальної форми власності у 7 сільських та селищних радах на загальну суму близько 14 мільйонів гривень. Відремонтовано 7 кілометрів автомобільних доріг.

На утримання, будівництво, капітальний та поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення населених пунктів району в 2019 році використані кошті з місцевого бюджету на загальну суму 7,5 мільйона гривень. Виконано капітальне будівництво ліній зовнішнього освітлення протяжністю 30,8 км у 14 селах.

Для облаштування дитячих майданчиків та благоустрою прилеглої території виконкоми сільських та селищних рад використали кошти на загальну суму 886 тисяч гривень, що дало можливість встановити 12 дитячих майданчиків по району.

Екологія

За рахунок районного фонду охорони навколишнього природного середовища були виконані роботи другого етапу відновлення річки Казенний Торець Новоекономічної селищної ради загальною протяжністю 5 км на загальну суму 3,6 мільйона гривень.

Розпочато роботи з відновлення та підтримки річки Ковалиха Сергіївської сільської ради загальною протяжністю 5 км. Вартість робіт складає 11 мільйонів гривень.

Придбано 50 контейнерів для роздільного збору сміття на загальну суму 218 тисяч гривень. Ліквідовано несанкціоновані сміттєзвалища.

Соціальний захист населення

У 2019 році призначено та надано державну допомогу 842 сім’ям з дітьми. Шість прийомних сімей та будинок сімейного типу отримали державну допомогу на суму 792 тисячі гривень.

Одноразову грошову допомогу до 5 травня отримали 585 ветеранів на загальну суму 619 тисяч гривень. 140 пільговиків забезпечені компенсаційними виплатами для придбання скрапленого газу та 375 – для придбання вугілля.

11 пільговиків отримали санаторно-курортні путівки. У дитячих таборах оздоровлено 84 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на загальну суму 574 тисячі гривень.

На фінансову підтримку районної організації осіб з інвалідністю з районного бюджету було виділено 150 тисяч гривень.

Грошові стипендії отримали 7 почесних громадян та 5 осіб, яким виповнилося 100 років. Отримали грошову допомогу 55 осіб, які потрапили в скрутний стан.

На обліку в управлінні соцзахисту перебуває 5360 внутрішньо переміщених осіб. 389 сімей переселенців отримали щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання.

Освіта

Протягом 2019 року проводилась робота з підтримки, пошуку і розвитку обдарованої талановитої молоді. 10 учнів шкіл отримували стипендії районної ради в розмірі 600 гривень щомісячно.

У районі протягом року проводилася робота щодо створення належних умов для надання якісної освіти. Були проведені капітальні та поточні ремонти деяких закладів освіти: капітальні ремонти декількох спортивних залів, заміна вікон, капітальні ремонти системи опалення, ремонт покрівлі, капітальний ремонт з заміни електроосвітлювальних приладів, капітальні ремонти фасадів.

Охорона здоров’я

Діяльність закладів охорони здоров’я в 2019 році була спрямована на підвищення доступності та якості медичного обслуговування населення.

У рамках медичної реформи районним Центром ПМСД укладено угоду з Національною службою охорони здоров’я України, від якої у 2019 році на рахунок Центру надійшло 11,5 мільйона гривень.  

За станом на 1 січня 2020 року укладено 20213 декларацій з сімейними лікарями, що відповідає 68,9% від загальної кількості населення району.

Захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах

На первинному обліку в службі в справах дітей райдержадміністрації на кінець 2019 року перебувало 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, в районі продовжують здійснюватися заходи щодо придбання житла. Так, на умовах співфінансування 50/50 з обласного та місцевих бюджетів у поточному році придбано 1 квартиру та 2 житлових будинки.

Культура

До мережі закладів культури району входять комунальний заклад культури «Покровський районний культурно-дозвільний центр» та 29 закладів культури клубного типу, комунальний заклад «Покровська районна централізована бібліотечна система», у складі якої є центральна районна бібліотека та 26 бібліотек-філій, комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Покровська районна школа мистецтв», що має 4 філії та 3 відділення: хореографічне, образотворче та музичне.

За сприяння відділу культури та здійснення організаційно-методичного забезпечення протягом року було проведено 7 районних конкурсів та фестивалів, 6 районних масових заходів до державних та професійних свят, заходи для військових у місцях дислокації військових частин та у шпиталі  міста Покровська. Проведено ремонт 16 закладів культури на суму 10 мільйонів гривень.

Молодіжна політика, спорт

На реалізацію молодіжних, сімейних заходів та організацію оздоровлення дітей використано 1,8 мільйона гривень.

Продовжується робота з покращення матеріально-спортивної бази району. Повною мірою задіяні 6 спортивних майданчиків зі штучним покриттям для гри в міні-футбол, один з яких – на базі Сергіївського НВК – відкрито в 2019 році. Розпочато будівництво мультифункціонального спортивного майданчика для ігрових видів спорту на базі Миколаївської ЗОШ.

Придбано житло для чемпіона світу та Європи з гирьового спорту Леона Білицького за кошти з обласного та районного бюджетів. 10 кращих тренерів та спортсменів відзначено подяками та грошовими винагородами районної ради. На розвиток фізичної культури та спорту використано понад 1,8 мільйона гривень з районного бюджету.

Робота апарату райдержадміністрації

Розглянуто 549 звернень громадян. Найбільшу частку складають питання щодо вирішення комунальних проблем. Окрім того, надходили питання відносно соціального захисту населення, земельних відносин.

Для забезпечення прозорості та відкритості у діяльності райдержадміністрації протягом 2019 року інформація про роботу РДА висвітлювалась на її офіційному веб-сайті.