На Кубку України з гирьового спорту, який відбувся 5-8 жовтня у Києві, представники Покровської громади показали відмінні результати й здобули медалі у різних категоріях. Журналісти ТК «Орбіта» поспілкувались з чемпіонами. 

Леон Білицький, досвідчений спортсмен з Гришиного, виступав у категорії вище 90 кілограмів у трьох номінаціях: поштовх, ривок та триборство. В останньому розділі він брав участь вперше, і дебютний виступ також виявився успішним – у Леона заслужене «золото».

«Я до цих змагань готувався близько двох місяців. Цей результат для мене вагомий, тому що ці змагання є відбором на Чемпіонат світу, який пройде в грудні у Латвії», – розповідає Леон Білецький. 

За словами Леона, змагання були дуже масштабними та зібрали понад 500 учасників з 18 областей України.

За призові місця змагався і співробітник Покровського районного управління поліції, старший дільничний офіцер Олег Топорков. До цього він вже неодноразово ставав переможцем Чемпіонатів України й цього разу виборов першість у дисципліні «Гвардійський ривок».

«За 12 хвилин я підняв гирю 24 кг 217 разів. Було важко, але поставленої мети я досяг. Я виступав у категорії ветеранів – це 40-45+ років», – пояснив Олег Топорков.

Окрім «золота», старший дільничний офіцер здобув «срібло» у дисципліні «Поштовх довгим циклом». 

«Цей вид спорту менш травмонебезпечний, вважається як кардіо. Виробляється силова витривалість – якраз те, що необхідно», – додав Олег Топорков.

Зараз у спортсменів невелика перерва, а потім вони знову розпочнуть тренування. Леон Білицький відвідає наступні змагання вже у наступному місяці – це щорічна Дінаміада.

Детальніше про результати Кубка України з гирьового спорту – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про плавця-параолімпійця Ярослава Семенко, який тренується в Селидовому, готуючись до Параолімпійських ігор 2024.