Сьогодні о 10.30 поблизу с.Новотроїцьке розпочалася громадська акція на підтримку ініціативної групи гірників, профспілковців, які прибули до Києва. Про це повідомив Михайло Волинець.

Делегати планують сьогодні зустрітися з держпосадовцями Міненерго, щоб передати напрацьовану шахтарськими колективами резолюцію, вимоги щодо негайного вирішення проблем вугледобувної галузі.

Своєю чергою, працівники підприємств «Мирноградвугілля», «Добропіллявугілля», «Селидіввугілля» з родинами, за підтримки місцевих жителів, представників громадських організацій сьогодні зранку перекрили дорогу біля Новотроїцького, щоб привернути увагу уряду до кризи в енергетиці та вугледобуванні.

Гірники вимагають від президента, урядовців виводу вугільних підприємств з режиму простою, повернення тисяч людей на робочі місця, виплати зарплатної заборгованості, відновлення роботи ринку збуту вітчизняного вугілля.

У разі, якщо перемовини гірників з держчиновниками в столиці не дадуть очікуваного результату, шахтарі, їх близькі, жителі шахтарського регіону анонсують колективний похід до Києва.