На шахтах державного підприємства «Селидіввугілля» знову посилюються протестні настрої гірників, зумовлені невиплатою заробітної плати. З другої зміни вчорашнього дня, 1 серпня, відмовилися спускатися в забій робітники шахти «Курахівська». Про це у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець з посиланням на голову первинного осередку шахти Олексія Сороку.

«Шахтарі не отримали ще 22% заробленого за травень, а вже почався серпень, – написав профспілковий лідер. – Наразі підприємство працює в режимі життєзабезпечення, 34 гірники поїхали у шахту для здійснення водовідливу, 27 залишились на поверхні. Цей відчайдушний крок селидівських шахтарів свідчить про те, що не всі працівники державних вугільних підприємств готові чекати аж до 25 серпня – це дата, яку гірники визначили раніше для проведення масової акції протесту».

Пізніше Волинець повідомив, що своїх товаришів підтримали й працівники третьої зміни «Курахівської», які також вирішили не їхати в шахту. А сьогодні зранку, 2 серпня, до акцій протесту долучилися й гірники першої зміни шахти «1-3 Новогродівська» ДП «Селидіввугілля», які також не спустилися в забій. Вимоги шахтарів – негайно виплатити зароблені кошти.

Однак, за словами лідера НПГУ, ні міністр Міненерговугілля Ігор Насалик, ні інші державні діячі не звертають уваги на проблеми державних вугільних підприємств та їх працівників.

Михайло Волинець додав, що інші підприємства ДП «Селидіввугілля» працюють у звичному режимі.

У той же час сьогодні на 9.00 ранку генеральні директори вугільних підприємств Донецької області були запрошені на нараду до керівника Донецької ВЦА Павла Кириленка. Але профспілки, як представники трудових колективів, на цю нараду запрошені не були.