Гірники шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» наступного тижня знову змушені будуть вдаватися до акцій протесту. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці в «Фейсбук».

«ПАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська», за вказівкою «смотрящого» за вугільною галуззю Віталія Кропачова, обмежує прийом гірничої маси на збагачення 600-700 тоннами на добу, замість 1,5-2 тис. тонн, які зазвичай добуває «Капітальна», – пояснює причину лідер НПГУ.

«Робота шахти повністю залежить від фабрики, бо вона розташована із копальнею на одному промисловому майданчику і нерозривно поєднана з нею виробничим процесом: без жодних проміжних операцій видобута гірнича маса прямо із надр конвеєром надходить на фабрику. Блокування повноцінної роботи шахти наносить значні збитки не лише шахті, а й ДП «Мирноградвугілля». Бо «Капітальна» – опорна шахта державного підприємства. Саме вона забезпечує левову частку грошових надходжень на підприємство, тому обмеження видобутку вугілля робить нерентабельною і шахту, й ДП «Мирноградвугілля», а також відчутно, майже на 70%, за підрахунками самих гірників, знижує їхній заробіток», – пише Михайло Волинець.