Покровські магазини побутових товарів давно мають в асортименті генератори, EcoFlow, акумулятори та інвертори. Про пристрої, які стануть в пригоді під час відсутності світла, розповів директор одного з магазинів Олександр.

«Користуються попитом генератори потужністю 3 кВт. Це той генератор, який дозволяє користуватися усіма приладами в будинку, враховуючи холодильник, насос, газовий котел або ще щось. Кондиціонери нам сказали не вмикати, тому я думаю, ніхто від генератора його підключати не буде, але така можливість також є. У середньому зараз можна взяти генератор на 3 кВт приблизно за 10 тисяч гривень – це буде якісний варіант з гарантією», – розповів Олександр.

Кожен 3-кіловатний генератор за годину використає один літр пального, а 5-кіловатному буде потрібно 2 літри бензину.

Пан Олександр наголошує, що для квартири генератор – пристрій небезпечний, його слід застосовувати тільки на відкритому просторі. Для використання в квартирі він рекомендує звернути увагу на інший товар.

«Від інвертора на 2 кВт може працювати холодильник та телевізор і роутер. Для квартири інвертор беруть з акумулятором. Наприклад, 2-кіловатного інвертора та акумулятора на 100 ампер-годин вистачає в середньому на 4 чотири години», – розповів Олександр.

Інвертор разом із зарядним коштуватиме близько 19 тисяч гривень. Якщо брати окремо інвертор і акумулятор, то останній варто придбати гелевий.

«Не слід використовувати звичайні автомобільні акумулятори, тому що вони не закриті, і електроліт, який випаровується, шкодить здоров'ю. Тому треба використовувати тільки закриті необслуговувані акумулятори», – розповів фахівець.

Детальніше про те, як покровчани готуються до відключень електрики, – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, коли будуть застосовані погодинні відключення світла в Покровській громаді 17 червня.