Під час нещодавнього візиту в шахтоуправління «Покровське» Генеральний директор ТОВ «Метінвест Холдинг» Юрій Риженков відвідав промисловий майданчик блоку 11. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Промисловий майданчик блоку 11 ШУ «Покровське» – це один з об'єктів компанії «Метінвест», який активно розвивається попри війну і близькість до лінії фронту. Активний етап будування поверхневого комплексу та початок робіт щодо підземного стартували у 2018 році. І якби не війна, зведення блоку 11, можливо, було б вже завершене – зазначають в компанії.

За оновленими планами, об’єкт планується здати в експлуатацію в 2025 році.

«Є такі проєкти, від яких залежить майбутнє шахти – вже найближче майбутнє. Це один з таких проектів. Те, що ми його запустили, що зараз він вже працює і невдовзі зможе працювати повноцінно, – це важливо для шахтоуправління, і це наше майбутнє», – зазначив Юрій Риженков під час огляду промислового майданчику блоку 11 ШУ «Покровське».

Тільки починаючи з 2019 року, коли розпочалось основне будівництво, сюди було вкладено близько 85 мільйонів доларів. Цей промисловий майданчик здатен за роки своєї експлуатації забезпечити видачу 35 мільйонів тонн високоякісного концентрату. А отже, буде робота, податки в бюджети всіх рівнів, життя громади та підтримка економіки України.