НАБУ та САП скерували до суду обвинувальні акти стосовно генерал-лейтенанта у відставці та посадовця Донецької ОДА, підозрюваних у зловживанні службовим становищем. В результаті дій цих осіб держава втратила 2,87 млн грн, а військові у зоні ООС не отримали належних фортифікаційних споруд, спроможних їх захистити. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.2 ст.364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»). Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Слідство встановило, що у 2015 році начальник ГУ оперативного забезпечення ЗСУ погодив проєктну документацію, яка не відповідала тактико-технічним вимогам, обумовленим Міноборони, що дозволило приватній компанії на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області побудувати фортифікаційні споруди неналежної якості. Слідство вважає, що посадовець діяв свідомо, в інтересах приватної компанії.

В подальшому департамент капітального будівництва Донецької ОДА безпідставно прийняв виконані приватною компанією роботи із зведення бліндажів. Розслідування ролі цього посадовця завершили в липні 2020 року.

Матеріали посадовцю ЗСУ відкрили для ознайомлення в травні 2021 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.