Тиждень, що минув, був вкрай складним. Ворог кинув усі сили, аби зупинити наш наступ. Подробиці повідомляє заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів – загалом близько 9 тисяч за тиждень. Ворогом використано близько 500 тисяч боєприпасів.

У таких умовах наші оборонці не дають ворогу просуватись на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Там тривають важкі бої.

На Куп’янському напрямку противник здійснював пошук слабких місць в нашій обороні, безуспішно вів штурмові дії в районі східніше Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу Донецької області. Наші війська успішно відбивали атаки ворога в районі Новоєгорівка, Білогорівка, Сергіївка, Надія.

На південному фланзі Бахмутського напрямку наші війська протягом тижня продовжували наступальні дії. Рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами.

Але наші війська змусили противника доволі витратно оборонятись, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців.

Бої точились протягом тижня і тривають зараз в районі Кліщіївки, Андріївки, та Курдюмівки.

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеними пунктами Красногорівка, Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка.

Здійснював безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське.