КП «Покровськводоканал» отримав насосну установку від французької гуманітарної організації «ACTED». Про це повідомив директор водоканалу Руслан Ліннік.

За його словами, насос забезпечить стабільну роботу каналізаційної станції №1, що приймає стоки з мікрорайонів «Південний», «Шахтарський», «Лазурний» та «Сонячний».

«На КНС-1 велике навантаження. Але завдяки таким пристроям, як цей насосний агрегат потужністю 430 кубічних метрів на годину, буде забезпечено сталу роботу цієї насосної станції», – зазначив Руслан Ліннік.

«Ця насосна установка коштує майже півмільйона гривень. Це – істотна підтримка для нас, і ми це надзвичайно цінуємо і висловлюємо подяку», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Роботи з встановлення насосу тривали п’ять днів: він вже на місці та виконує свої функції. Попередник цього пристрою своє відслужив, відпрацювавши 21 рік.

Потреби комунальних підприємств Покровської громади поступово намагаються задовольняти, зокрема завдяки залученню міжнародних партнерів. Одним із них стала організація «ACTED», яка працює в Україні з 2015 року, надаючи гуманітарну допомогу громадам, наближеним до лінії фронту. Представники гуманітарної організації підписали меморандум про подальшу співпрацю, аби і надалі допомагати Покровській громаді. 

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».