Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на Донеччині в межах робочої поїздки у регіон. Про це повідомляється на сайті Голови держави.

Під час наради Президент офіційно представив новопризначеного командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова та заслухав доповіді Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, начальника Донецької ОВА Вадима Філашкіна, начальника управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександра Надточія.

«Вадим Філашкін розповів про добудову ліній оборони. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, готова на 90%. Він також зазначив, що обласна влада допомагає військовим у будівництві другої лінії оборонних споруд. Тривають роботи з відновлення водопостачання Покровська, евакуація людей із прифронтових районів і підготовка до нового навчального року, який у цьому регіоні відбуватиметься в онлайн-режимі», – йдеться в повідомленні.

Олександр Сирський доповів про ситуацію на лінії фронту в Донецькій області та на окремих напрямках на Харківщині, Луганщині, Запоріжжі й Херсонщині, поінформував про перебіг комплектування бригад, динаміку надходження боєприпасів та їх витрати.

За підсумками наради Президент доручив урахувати збільшену потребу в дронах на Покровському напрямку при їх розподілі між різними ділянками фронту, а також спростити процедуру видачі документів, що засвідчують руйнування житла у прифронтових районах.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Володимир Зеленський прибув на Донеччину з робочим візитом.