13 травня керівники громади зібрались на позачергове засідання виконавчого комітету, під час якого було розглянуто понад 10 питань порядку денного. Про це повідомляє прес-служба Покровської міської ради.

Перший проєкт рішення стосувався змін до бюджету Покровської територіальної громади на 2022 р.

Директорка департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Юлія Порецька звернулась до присутніх з пропозицією збільшити видаткову частину бюджету на 781 тисячу гривень, з яких – 700 тисяч грн – житлово-комунальному відділу на придбання та доставку деревини, 41 тисяча грн – на придбання засобів зв’язку КП «Покровськавто» та 40 тисяч гривень – субвенція Служби з надзвичайних ситуацій для придбання обладнання пострадіаційного та хімічного спостереження.

Крім цього, проєкт рішення передбачає перерозподіл коштів по КП «Покровськтепломережа», житлово-комунальному відділу та КП «Ритуальна служба».

«Зміни до бюджету вносяться для забезпечення безперебійного функціонування установ та закладів бюджетної сфери, комунальних підприємств та задоволення життєво необхідних потреб населення Покровської громади на період воєнного стану. Здебільшого, це фінансування програм національного спротиву та надання підтримки ВПО», - зазначила Юлія Порецька.

Також під час засідання до присутніх звернувся заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін з проханням збільшити на 160 тисяч гривень суму, виділену на ремонт спецтехніки: «Надходить багато запитів від наших військових щодо надання допомоги у ремонтуванні спецтехніки. Нам добре допомагають підприємці, але цього недостатньо. Тож прошу виділити додаткові кошти на закупівлю автозапчастин».

Розглянули члени виконкому і проєкт рішення щодо передачі плит під плитоноску у кількості 100 штук для забезпечення функціонування добровольчого формування Покровської громади, а також передачі 350 одиниць протигазів з балансу КП «Муніципальна служба правопорядку» до Покровської міської ради.

Серед питань порядку денного присутні розглянули питання опіки, а саме присвоєння малолітнім дітям статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування.

Усі проєкти рішення були підтримані одноголосно.