Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, за сприяння Фонду Говарда Г. Баффета, розпочинає Програму підтримки сільського господарства України. Про це повідомляється на сайті організації.

Мета програми - це допомога у відновленні сільськогосподарської діяльності та подоланні наслідків війни постраждалим місцевим родинам та тим, що вимушено перемістилися через війну, а також фермерам та бізнесам, що тісно пов’язані з сільським господарством.

Програма реалізовується на території Донецької, Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей (за винятком районів, де тривають активні бойові дії, а також районів з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення бізнес-діяльності) та включає наступні види підтримки:

Фінансова допомога домогосподарствам, що здійснюють сільськогосподарську діяльність, та дрібним фермерам.

До участі у програмі запрошується місцеве населення та ВПО, які потребують допомоги у відновленні сільськогосподарської діяльності, що була втрачена або постраждала внаслідок війни. Очікується, що завдяки отриманій допомозі домогосподарства або дрібні фермери зможуть відновити фермерську діяльність, що сприятиме стабілізації або збільшенню прибутку родини.

Середній розмір фінансової допомоги складає 3000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума наданої допомоги може бути більшою або меншою в залежності від потреб домогосподарств.

Фінансова допомога малому та середньому бізнесу у сфері сільського господарства.

До участі у програмі запрошуються представники малого та середнього сільськогосподарського бізнесу. Очікується, що завдяки отриманій допомозі підприємство зможе відновити та/або збільшити власну прибутковість, а також вплине на розвиток фермерської діяльності домогосподарств населення або інших дрібних фермерів.

Середній розмір фінансової допомоги складає 75000 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума наданої допомоги може бути більшою або меншою в залежності від потреб бізнесу. Одержувач коштів має здійснити облік, повний розрахунок та оплату всіх податків відповідно до чинного законодавства України.

Реєстраційні форми доступні за посиланням https://uasp.mercycorps.org/.

Зверніть увагу! Подання заявки на участь у програмі можливе лише після реєстрації на головній сторінці сайту.