Спеціалісти ДТЕК Донецькі електромережі потрапили під обстріл під час виконання ремонтних робіт на підстанції у Волноваському районі. Про це повідомляють у відділі з комунікацій компанії.

«Дві бригади ДТЕК Донецькі електромережі отримали завдання виконати ремонти на одній із підстанцій, яка регулярно страждає від ворожих обстрілів. Після отримання допуску від військових на виконання робіт фахівці вирушили на місце та приступили до роботи. Вже через 15 хвилин вони почули перший приліт та розрив ворожого снаряду. Нашим фахівцям вдалося сховатися та перечекати обстріл», – повідомляють у ДТЕК Донецькі електромережі.

Осколки снарядів пошкодили автовишку: окрім дірок у кабіні, в машині відмовила електрика. Енергетикам вдалося її завести і виїхати із зони обстрілу неушкодженими.

У ДТЕК зазначають, що з початку повномасштабного вторгнення під час виконання ремонтів були поранені 7 енергетиків. Крім того, пошкоджені 17 машин (крани, автовишки та інші), на тимчасово окупованих територіях втрачені 270 одиниць автотранспорту.

Однак, попри складнощі та постійну небезпеку, енергетики продовжують повертати світло жителям Донецької області, щойно отримують дозвіл на проведення робіт від ЗСУ.

Раніше повідомлялося, як енергетики повертають світло прифронтовим населеним пунктам.