Сьогодні, 7 жовтня, рятувальники Покровського району провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців міста Покровськ та нагадали громадянам правила мінної безпеки, повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Фахівці ДСНС розповіли про види та характерні ознаки вибухонебезпечних предметів. Співробітники Служби порятунку повідомили, що зазвичай у разі виявлення подібних знахідок, на жаль, люди губляться та не завжди миттєво згадують порядок дій у екстреній ситуації. Тому припускають помилок, які можуть коштувати життя. Щоб цього не сталося, рятувальники радять запам’ятати, що категорично заборонено: наближатися до знахідки та брати її до рук, пересовувати або розбирати предмет, бити по ньому, кидати у відкритий вогонь або у воду.

Фахівці ДСНС розповіли, що у разі виявлення невідомого предмету, зовні схожого на вибухонебезпечний, необхідно негайно відійти на безпечну відстань, шляхом, яким ви йшли. Сповістити оточуючих про небезпеку та повідомити про знахідку Службу порятунку за номером телефону «101».

На завершення спілкування кожному учаснику бесіди рятувальники надавали тематичні листівки превентивного характеру та закликали прислухатись до застережень фахівців ДСНС.