Історія циклічна. Сьогодні, як і 100 років тому, хижі північні сусіди намагаються захопити Україну. Тож наш народ знову став до зброї, щоб захистити своє право жити на вільній землі.

Одначе ця війна докорінно відрізняється від усіх попередніх: вона йде фактично в прямому етері, на озброєнні війська – надсучасна зброя і безпілотники, а бійці мають надійну броню зі сталі.

Попри низку технологічних девайсів, на полі бою є місце винаходам минулого, особливо якщо їх трошки «осучаснити». Саме так зробили з криївками, які свого часу стали майже візитівками Української повстанської армії.

Під час повномасштабної війни з РФ металурги Метінвесту трансформували криївки в мобільні захисні капсули, виготовлені з хвилястої сталі. Наразі 170 таких виробів бережуть життя наших воїнів на різних ділянках фронту. Допомога надається в межах мілітарної ініціативи Сталевий фронт Ріната Ахметова.

Більше про еволюцію криївок – від підземних схованок до сталевих капсул – читайте в тематичному лонгріді на #MetinvestMedia за посиланням http://bit.ly/405c5Ha