Українці отримали перший мільярд гривень за пошкоджене бойовими діями житло за програмою «єВідновлення». Виплати надійшли більш ніж 12 тисячам громадян, частина з яких – покровчани. Про це повідомили у Покровському житлово-комунальному відділі.

«На даний час за пошкоджене майно в нас вже було 89 заявок», – зазначає завідувачка сектору з обліку та розподілу житла Покровського ЖКВ Ольга Тітова.

Постанова про нарахування компенсації за пошкоджено майно почала діяти 10 травня. Спочатку максимально можливою до отримання була сума до 200 тисяч гривень, зараз вона збільшена до 500 тисяч.

Одна з тих, хто вже отримав таку допомогу, – покровчанка Наталія Швайко. Її будинок зазнав пошкоджень 11 серпня минулого року. Після обстеження пошкодженого майна жінці нарахували на його відновлення 100 тисяч гривень.

«У мене вилетіли вікна, дах, будинок відірвало від фундаменту, кухня визнана нежитловою, у домі стеля провисла, балки на горищі зламані. Через рік ми отримали компенсацію. Цього мало, але якусь програму-мінімум можна виконати», – каже Наталія Швайко.

З 15 серпня в Україні також почали приймати заявки на компенсацію за зруйноване житло. За цей час в Покровську прийнято 12 заяв.

«Вісім з них ми вже розглянули і сформували житловий сертифікат на загальну суму 7 мільйонів 500 тисяч гривень», – зазначає Ольга Тітова.

Заяв щодо будинку в центрі Покровська, в який потрапила ракета 7 серпня, ще немає – бо немає рішення, чи підлягає будинок відновленню.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».