21 лютого під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, у ході якої розглянули питання життєдіяльності громади - роботу комунальних, медичних та соціальних установ міста. Про що говорили під час засідання – повідомляє пресслужба МВА.

Про чутки та їх спростування

Незважаючи на безпосередню близькість до лінії фронту, громада продовжує функціонувати. У штатному режимі працюють всі структурні підрозділи як міської ради, так і військової адміністрації.

«Громадою ширяться чутки про евакуацію комунальних підприємств, ба більше - керівництва громади. Ми всі на місцях, продовжуємо докладати зусиль задля нашої спільної перемоги. Допомагаємо ЗСУ, нашим військовослужбовцям та разом із ними свято віримо в нашу перемогу. Евакуацію, яку було оголошено на Донеччині ще у 2022 році, ніхто не скасовував. З 4 лютого евакуація населення здійснюється до Житомирської області спеціальним поїздом раз на 8 днів по парних числах. Тож пропонуємо мешканцям подбати про свою безпеку», – повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Про роботу комунальників та вакансії

Комунальні підприємства громади працюють над поповненням матеріального резерву для швидкого реагування на надзвичайні події та екстреного відновлення пошкоджених обстрілами будівель.

«Минулого тижня ми надали допомогу в ліквідації наслідків обстрілів нашим сусідам – Селидівській громаді. Працювали дві бригади. Паралельно продовжуються роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків і в Покровську. Темпи виконання робіт залежать від надходження будматеріалів та кількості фахівців, яких завжди не вистачає. На всіх комунальних підприємствах міста є вакансії, тож чекаємо всіх бажаючих спеціалістів, кому потрібна робота», – зазначив Олексій Стебель.

Про гуманітарну допомогу та тренування спортсменів

Мешканці пошкоджених будинків та пільгових категорій населення на постійній основі отримують соціальну та гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів особистої гігієни та непродовольчих товарів.

Не лишаються поза увагою і жителі старостинських округів. За словами Наталії Іваньо, минулого тижня була організована видача дитячого одягу, харчових продуктів. Сьогодні мешканці одного з найвіддаленіших старостинських округів громади (Срібненського) отримають гуманітарну допомогу від GEM.

У Покровську продовжується реалізація державної програми «Співдія». Як зауважила Маргарита Ідрісова, з початку повномасштабного вторгнення фахівці управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради є сполучною ланкою між мешканцями, яким потрібна підтримка, та платформою «СпівДія хаб». За два роки було видано понад 7 тисяч боксів допомоги.

Активну підтримку в розвантаженні гуманітарних вантажів, які надходять до громади, надають місцеві представники спортивної спільноти. Сьогодні в місті відновлені тренування спортсменів, які готуються до змагань.

Про добровільну пожежну команду та евакуацію населення

Для допомоги місцевим загонам ДСНС, комунальним підприємствам міста та на випадок надзвичайних ситуацій у громаді сформовано добровільну пожежно-рятувальну команду з числа працівників КП «Муніципальна служба правопорядку». Зараз вони готуються пройти навчання щодо пожежної безпеки і користування спецавтівками, які громаді передали міжнародні партнери.

Про це начальнику Покровської МВА доповів Микола Шабельник, який також додав, що триває евакуація цивільного населення. Лише за минулий місяць до більш безпечних регіонів було евакуйовано понад 100 осіб.