Надати інформацію про свою трудову діяльність до органів Пенсійного фонду відтепер можна без візитів до його установ. Про це повідомляє Покровська райдержадміністрація на своїй сторінці у Facebook.

У «Електронній трудовій книжці» інформація відображається про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця.

Для громадян - це зручний сервіс, який дає змогу дізнаватися детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

Застраховані особи та роботодавці також можуть надавати інформацію про трудову діяльність у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом (ЕЦП). Наразі Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.

Для того, щоб скористатися послугою, слід зареєструватись на вебпорталі Фонду за допомогою ЕЦП або номером телефону чи банківської карти.

В особистому кабінеті вебпорталу, в меню ліворуч «Комунікації з ПФУ» потрібно обрати пункт «Відомості про трудові відносини». У формі анкети, що зявиться після цього, клієнт побачить свої загальні дані (ПІБ, номер паспорта тощо), а також зможе заповнити розділ «Записи про трудову діяльність» та завантажити скан-копії документів на підтвердження трудової діяльності. Дані автоматично надійдуть до Пенсійного фонду.

Завдяки електронному обліку трудової діяльності, пенсії за віком українцям будуть нараховувати автоматично, а якщо у працівника будуть якісь уточнення, він зможе внести їх в будь-який момент.