Нинішнє зміцнення національної валюти в Україні є короткочасним і викликане спекулятивними факторами, тому населенню варто готуватися до чергової різкої девальвації. Таку думку озвучив економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі корреспонденту УНН.

"МВФ прогнозує, що протягом року-півтора буде світова фінансова криза, а вона може статися і протягом півроку... Чекаємо чергової девальвації, тому що фундаментально в слабкій, сировинній, відкритій економіці, як в Україні, сильної валюти не буває і бути не може. Ми живемо від кризи до кризи - від девальвації до чергової девальвації", - зазначив економіст.

За його словами, нинішнє зміцнення національної валюти в Україні є короткостроковим, нестійким і носить спекулятивний характер, тому і девальвація буде швидкою і різкою.

При цьому він додав, що зростання курсу гривні не пов'язане з припливом іноземних інвестицій, створенням нових робочих місць або розширенням обсягів високотехнологічного експорту, який передбачає контракти на 5-15 років і великі вливання валюти в країну.