Захист України має бути покликанням справжніх патріотів рідної землі. А боронити свою територію іноді доводиться зі зброєю в руках – і тоді питання влучності та взагалі бойових навичок громадян виходить на передові позиції. Тому підготовці кадрових військових і резервістів у Покровсько-Ясинуватському ОМТЦК та СП - одному з найбільших територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на Донеччині – приділяється максимум уваги.

29 квітня в Покровському районі Покровсько-Ясинуватським ОМТЦК та СП спільно з управлінням військової частини А7275 був проведений Єдиний стрілецький день - захід, направлений на перевірку боєздатності підрозділів Територіальної оборони та покращення практичних навичок резервістів. Чоловіки та жінки, які своїм покликанням обрали захист рідної землі, підвищували власний рівень знань у медицині, тактиці ведення бою та володінні стрілецькою зброєю.

«Територіальна оборона – один з основних напрямків захисту нашої держави, суверенітету нашої Батьківщини, - зазначив військовий комісар Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП підполковник Ігор Валяев. – Тому ми проводимо стрілецькі заходи з резервістами та військовозобов’язаними, які приписані до батальйону Територіальної оборони. Всього до участі у заході залучено близько 60 чоловік особового складу, запрошено керівників райдержадміністрації та територіальних громад для популяризації Тероборони взагалі. Тому що кожний свідомий громадянин повинен захищати свою державу, свою землю, свою Батьківщину».

«Ми проводимо заняття з бійцями Територіальної оборони з вогневої, тактичної та медичної підготовки – як теоретичні, так і практичні, – доповів командир батальйону Тероборони майор Анатолій Вишневський. – До складу батальйону входять жителі Покровської громади, які уклали контракт для проходження військової служби в резерві. Багато з них мають реальний військовий досвід - вони брали участь в АТО та ООС, і зараз мають можливість передавати свої навички на практиці решті особового складу. Такі заходи ми намагаємося проводити щомісяця, адже люди потребують вдосконалення своїх навичок для виконання поставлених завдань за призначенням».

Полігон відвідали й керівники Покровського району та військово-цивільних адміністрацій, які також перевірили свої навички володіння стрілецькою зброєю. Вони стверджують – на територіях Донеччини, які безпосередньо межують із зоною бойових дій, питання зміцнення патріотичних настроїв та підвищення боєздатності населення залишається гострим та надважливим.

«Даний захід дуже важливий, - підкреслив  очільник Авдіївської ВЦА Віталій Барабаш. – Сьогодні сюди приїхали не тільки військовозобов’язані, але й цивільні особи, які побачили рівень підготовки бійців і, я впевнений, теж поповнять ряди резервістів Територіальної оборони. І тим самим запевнять своїх сусідів, знайомих та рідних, що вони зараз ще більш захищені та знають, до кого звертатися у будь-якій нештатній ситуації».

«Сьогодні ми долучилися до Єдиного стрілецького дня, допомогли з його організацією, – каже голова Покровської РДА Андрій Бондаренко. – Я є очільником райдержадміністрації у мирний час, а у випадку бойових дій – головою Територіальної оборони Покровського району. Нам необхідно періодично перевіряти боєздатність підрозділів. І, судячи з того, що я сьогодні побачив, наші бійці готові до будь-яких ситуацій».

Одиночні постріли з пістолета супроводжувалися автоматними чергами – групи резервістів займали позиції та влучно поціляли у мішені на спеціально облаштованому полігоні. Варто відзначити, що техніці безпеки тут приділявся максимум уваги, адже головним завданням командирів є збереження життя та здоров’я підпорядкованих їм бойових одиниць.

Підбиваючи підсумки Єдиного стрілецького дня, військове керівництво Покровсько-Ясинуватського ОМТЦК та СП та очільники громад відзначили гідний рівень боєздатності та військової майстерності резервістів, а також їх здатність до оперативного реагування на будь-які ситуації в нашій державі.