Днями мирноградська газета «Рідне місто» відзначила своє 25-річчя. Це єдине друковане медіа на території Донецької області, яке продовжує працювати після початку повномасштабного вторгнення – повідомив головний редактор газети «Рідне Місто» Максим Забєля.

«Після 24 лютого 2022 року всі друковані видання на території Донецької області: в Покровську, Селидовому, Добропіллі, Краматорську та інших містах – припинили друк через ворожу навалу. Власне кажучи, редактори були вимушені звільнити людей і рятувати власне життя. Такий самий вибір стояв і перед нами. Ми були в таких самих обставинах, але бачили, що наші Захисники зі Збройних Сил України стійко боронять рубежі. І це дало нам можливість продовжувати працювати тут, на території Донецької області», – розповідає Максим Забєля.

Харківська типографія, де до війни друкувалося видання, була розбита ворожими обстрілами. Перед колективом постала необхідність пошуку альтернативної типографії, налагодження нових шляхів доставки та розповсюдження газети.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, ми не припинили роботу і готували черговий випуск до друку. Але в нас постала проблема доставки газети, і тут нам дуже допомогли працівники «Укрпошти». Навіть коли місто евакуювалося і більшість людей виїхала, залишилися працівники критичної інфраструктури і працівники почти. І листоноші доставляли нашу газету», – каже заступниця головного редактора газети «Рідне Місто» Нонна Кириченко.

Нині газета виходить тиражем 3 тисячі примірників, над випусками працюють чотири людини. Журналісти пишуть про захисників, вимушених переселенців, досягнення місцевих мешканців і про усі події, що відбуваються в регіоні.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».