Є попередня домовленість про розселення майже 20 тисяч покровчан у більш безпечних регіонах країни. Про це повідомив заступник покровського міського голови Олег Фролов на засіданні евакуаційної комісії – повідомляє Покровська міськрада.

Олег Фролов, який очолює евакуаційну комісію, зокрема наголосив на тих складнощах, які виникають у процесі евакуації осіб з інвалідністю. Список таких осіб формує Територіальний центр міста Покровськ. Працівники центру обстежують, готують до евакуації та перевіряють наявність необхідних документів своїх підопічних. Якщо людині потрібна допомога з транспортуванням до потягу, працівник терцентру домовляється з Муніципальною службою правопорядку.

У евакуаційному потязі з Покровська завжди є спецвагон для перевезення людей з інвалідністю. Але виникають складнощі із супроводом: бувають виключні ситуації, коли жоден з евакуйованих не їде під наглядом рідних чи близьких осіб. Тож члени комісії обговорили варіанти залучення працівників лікарень та волонтерів до супроводу зазначеної категорії мешканців. 

Крім того, гостро постало питання комунікації з волонтерами, які привозять на евакуаційний потяг осіб з інвалідністю з інших громад. Для людей зі спінальними проблемами у спецвагоні всього 11 місць. Тому необхідно, щоб організації, які привозять людей, надавали евакуаційній комісії перелік таких осіб з інвалідністю,  як це робить Покровський терцентр. Це дасть можливість підготувати місця тимчасового розміщення для осіб з інвалідністю, яким не залишилось місця у потязі, а також передати дані про евакуйованих стороні, що приймає.

Члени комісії також обговорили обов’язкову евакуацію всіх мешканців Донецької області до опалювального сезону, на якій наполягає як обласна, так і державна влада.

«До кінця вересня ми повинні евакуювати всіх мешканців, які не задіяні в обслуговуванні критичної інфраструктури. Зараз в нас є попередня домовленість про розміщення майже 20 тисяч наших мешканців у більш безпечних регіонах. Покровчан погодилися прийняти у Львівській, Закарпатській, Київській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях, – доповів голова комісії Олег Фролов. – Перед нами стоїть завдання обговорити з пасажирською компанією можливість додаткових евакуаційних потягів за цими напрямками. Також ми повинні визначити алгоритм реєстрації для наших людей. Досвід першої хвилі евакуації оголив деякі неочевидні складнощі, які ми повинні відпрацювати та виключити їх виникнення цього разу».