Били по голові молотком і сокирою: житель Мирнограда та його подруга засуджені за вбивство чоловіка і розбійний напад на його батька

Суд виніс вирок чоловіку та жінці, які скоїли розбійний напад на пенсіонера і вбили його сина. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

Прокурори в суді довели, що у ніч на 6 жовтня 2021 року раніше судимі за корисливі злочини 41-річний мешканець міста Мирнограда та його 31-річна подруга прийшли до будинку чоловіка, у якого остання неодноразово позичала гроші.

«Побачивши на порозі власника оселі, засуджені нанесли йому 6 ударів по голові молотком і сокирою. Від отриманих тілесних ушкоджень 59-річний потерпілий помер. В іншій кімнаті вони зустрілись із 86-річним батьком вбитого. Один з нападників тричі вдарив пенсіонера кулаками по голові і руці та, погрожуючи вбивством, став вимагати у нього грошові кошти», повідомляють у прокуратурі.

Заволодівши грошима хазяїв у сумі 18 тисяч гривень, вбивці втекли з місця злочину, але вже наступного дня їх затримали правоохоронці.

За публічного обвинувачення прокурорів Покровської окружної прокуратури суд ухвалив для них вирок за умисне вбивство та розбійний напад (п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України). Чоловіка, якому також інкримінували вчинення крадіжки (ч. 3 ст. 185 КК України), засуджено до 15 років, а жінку – до 14 років 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

На вирок суду вони чекали під вартою.

Раніше повідомлялося, що поліцейські затримали жителя Родинського, підозрюваного у вбивстві: зловмисник смертельно поранив свого брата та втік з місця злочину.