Протягом доби окупанти здійснили 21 атаку на цивільне населення. Армія рф гатила керованими авіабомбами «ФАБ-250» та «ФАБ-500», ЗРК «С-300», РСЗВ «Ураган», артилерією, танками. 

Під ворожим вогнем перебували 13 населених пунктів: міста Авдіївка, Краматорськ, Курахове, смт Велика Новосілка та Нью-Йорк, села Веселе, Зоряне, Кліщіївка, Шахтарське, Яблунівка.

Пошкоджено 60 цивільних об’єктів: 34 житлових будинки, адмінбудівлю, підприємство, навчальний заклад, залізничну інфраструктуру, складське приміщення, ЛЕП.

Шість авіабомб скинула росія на селище Нью-Йорк. Руйнувань зазнали 2 багатоквартирних і 31 приватний будинок, а також школа. Люди завдяки вчасній евакуації не постраждали.

По Краматорську ворог поцілив трьома ракетами С-300, пошкоджено адмінбудівлю та промислові приміщення.

Внаслідок артилерійського обстрілу в селі Зоряне загинули двоє мешканців, 34 і 38 років. Старшого чоловіка вбило на місці, молодшого намагалися врятувати «Білі янголи», але під час евакуації до лікарні від несумісних з життям ран він помер. Також поліцейські надали допомогу пораненій 40-річній жінці. Зруйновано приватну оселю.

У селі Веселе під удар із ЗРК «С-300» потрапило фермерське господарство, люди не постраждали.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 90 людей, з початку обов’язкової евакуації - 85 841 особу, серед них 10 482 – діти, 3 654 - люди з інвалідністю.

Поліція Донеччини