Магістранти факультету машинобудування, електроінженерії та хімічних технологій ДонНТУ Тетяна Забосіна та Олександр Сергєєв стали стипендіатами програми ім. Л. Ейлера та провели дослідження у Технічному університеті у місті Кайзерслаутерн (Німеччина). Таку можливість вони отримали завдяки участі у конкурсі Німецької служби академічних обмінів (DAAD), повідомляється на сторінці Донецького національного технічного університету в Фейсбуці.

Технічний університет Кайзерслаутерна представляє собою велику академічну спільноту з 12 факультетів, стратегічними напрямками якої є робототехніка, штучний інтелект, математика, оптичні технології, а також технології виробництва. З ДонНТУ його пов’язують наукові партнерські відносини, вірність традиціям співробітництва та відкритість до всього нового.

Молоді науковці з Покровська долучились до досліджень світового рівня, працювали на надсучасному обладнанні, проводили експерименти на вимірювальних високоточних приладах і обробляли результати за допомогою новітніх програм.

В основі досліджень студентів ДонНТУ – визначення параметрів дрібних частинок при взаємодії з різними типами поверхонь. Виконання роботи вимагало зосередженості та занурення у дослідницький процес. Дослідження проводилось поетапно й під керівництвом супервізорів, які консультували Тетяну й Олександра за всіма деталями експерименту. Всебічну підтримку надавав магістрантам завідувач кафедри механічних технологічних процесів, професор Сергій Антонюк, який є одночасно почесним професором ДонНТУ.

Окрім навчання, студенти ДонНТУ отримали змогу відвідати декілька європейських міст, на власні очі побачити Кельнський собор, Гамбурзький порт, музеї Порше та Мерседесу в Штутгарті та серце Європи – Париж.

Результати наукових досліджень студенти планують опрацювати в магістерських роботах і згодом представити до захисту.