Окупаційні війська завдали 18 ударів по цивільному населенню протягом доби 20 грудня. Про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області.

Минулої доби росіяни накрили вогнем 8 населених пунктів. Армія рф атакувала міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Торецьк, смт Північне, села Бердичі, Богданівка, Дружба.

Ворог гатив з авіації, РСЗВ «Ураган», «Град», артилерії й танків.

Пошкоджено 48 цивільних об’єктів: 23 житлових будинки, гаражі, адмінбудівлі.

По прифронтовому Торецьку окупанти били з артилерії, «Ураганів» та скинули 4 авіабомби «ФАБ-500». Поранено цивільну особу. Руйнувань зазнали щонайменше 11 приватних осель, 4 багатоквартирні будинки, 20 гаражів, відділення поліції, адмінбудівлі.

З артилерії росіяни накрили Красногорівку, поранили людину. Пошкоджено приватний будинок.

Внаслідок ворожих обстрілів у Північному зруйновано 4 оселі.

Курахове війська рф обстріляли з артилерії. Крім того, після опівночі росіяни знову обстріляли місто. Пошкоджено 2 автомобілі. Попередньо, люди не постраждали.

Про оперативну ситуацію по області станом на ранок 21 грудня повідомив і керівник ДонОВА Ігор Мороз.

На Донецькому напрямку зафіксовано поодинокі обстріли Авдіївки. У Мар'їнській громаді 1 людина поранена у Красногорівці, обстріляні Новомихайлівка, Костянтинівка і Катеринівка. Курахівська громада зазнала 6 обстрілів: у Кураховому пошкоджено 2 багатоповерхівки, також у зоні ураження промзона.

На Горлівському напрямку у Торецьку поранено 1 людину, пошкоджено 17 приватних будинків, 8 багатоповерхівок, 4 адмінбудівлі і 20 гаражів. У Часовоярській громаді пошкоджено промислову будівлю. У Соледарській громаді обстріляні Роздолівка і Васюківка.

На Лисичанському напрямку обстріляні 3 вулиці Сіверська, тричі під вогонь потрапило Торське Лиманської громади.