40-річний чоловік і його 28-річний поплічник, використовуючи болгарку, кувалду та лом, зламували банкомати та платіжні термінали, встановлені в приміщеннях банківських відділень та магазинів. Про це повідомляє поліція Донецької області.

Спільники орудували в Слов’янську, Бахмуті, Торецьку, Нью-Йорку та Соледарі. А останньою їхньою «справою» стала крадіжка грошей та офісного приладдя з приміщення комерційного банку в Авдіївці.

Утекти з викраденим чоловікам не вдалося –  їх затримала група реагування патрульної поліції міста Авдіївка. Надалі співробітники місцевого карного розшуку разом з оперативниками Покровського районного управління поліції встановили, що чоловіки причетні до скоєння низки аналогічних злочинів на території Донецької області.

За словами затриманих, їм вдалося здобути понад 1 млн грн. Правоохоронці та співробітники пограбованих банків встановлюють точну суму спричинених збитків.

Фігурантам інкримінують ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від п'яти до восьми років за гратами.