Два райони Мирнограда: 5/6 та мікрорайон «Західний» – закрили на в’їзд через небезпеку і наближення лінії фронту. Про це повідомляє Суспільне із посиланням на заступницю начальника Мирноградської міської військової адміністрації Тетяну Ситник.

«Ситуація така, що потрібно виїжджати якомога швидше, тому що в два райони нашого міста – район 5/6 і мікрорайон «Західний» – уже не пускають: є тільки вивіз. Вже туди люди не в’їжджають. І вивозимо ми вже людей і дітей капсулами», – повідомила Тетяна Ситник.

За її словами, з цих районів наразі намагаються якнайшвидше евакуювати родини з дітьми за допомогою поліції та ДСНС.

«У нас є адреси кожної родини, в нас є великий список, де ми позначаємо дату, коли родина обіцяла евакуюватися. Якщо родина евакуюється не самостійно, то ми транспортом, який є у громаді, організовуємо підвіз до евакопунктів в місті Покровську. Але деякі навіть ховають від нас дітей. Ми намагаємось їх шукати», – розповіла Тетяна Ситник.

Вона нагадала, що наразі примусова евакуація дітей із батьками оголошена у Мирнограді. Ще три населених пункти громади: Рівне, Червоний Лиман та Сухецьке – далі від фронту, але і там вже планують оголосили примусову евакуацію неповнолітніх.

Тетяна Ситник наголосила, що влада закликає людей евакуюватись та сама вивозить заклади та установи: закрито ЦНАП, відділення Пенсійного фонду, в місті зачинилися банки, з понеділка не працюватимуть продуктові крамниці.

Райони 5/6 та «Західний», найближчі до лінії фронту, наразі без електрики.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що з 19 серпня в Мирнограді запровадили подовжену комендантську годину – з 15:00 до 11:00.