Заступниця покровського міського голови Маргарита Ідрісова під час робочої поїздки до Польщі зустрілася з Президенткою міста Гданськ Олександрою Дулькевич. Про це повідомляє Покровська міськрада.

Представниці влади обговорили питання, що турбують Донеччину та місто Покровськ: надання гуманітарної допомоги, евакуацію мирного населення та допомогу в реабілітації наших військовослужбовців на базі реабілітаційних центрів Гданська.

Маргарита Ідрісова розповіла про ситуацію в місті та області та показала світлини, які демонструють наслідки російського вторгнення.

Крім цього, вона передала Президентці Гданська прапор України, на якому наші захисники залишили слова подяки польському народу: за надану зброю, гуманітарну допомогу та підтримку їхніх родин. Керівництву міста також передали уламки російського «Іскандеру», що був застосований проти України. 

Своєю чергою, пані Президентка наголосила, що дуже важливо мати такі докази військових дій в Україні та на Донбасі. Уламки ракети, фото та прапор будуть зберігатись в музеї, і їх показуватимуть кожній делегації, що приїздитиме до Гданська.

«Поляки дуже багато роблять для нас, українців, але не можуть доторкнутися до тих подій, щоб оцінити свою допомогу, свій внесок в наближення перемоги. Тому і виникла така ідея: привезти на зустріч не сувеніри з Покровська, а саме те, з чим ми стикаємося кожного дня», – розповіла Маргарита Ідрісова.

У ході бесіди були також обговорені питання подальшої долі представників полку «Азов», життя окупованих територій та евакуації місцевого населення. Олександра Дулькевич висловила сподівання, що люди не зволікатимуть з переїздом до більш безпечних регіонів та країн. 

Маргарита Ідрісова подякувала за розуміння та допомогу українському народу. Підсумком зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.