Вперше за тривалий час зазнало обстрілу Добропілля – в ніч на 21 лютого росіяни вдарили по центру міста «Шахедами». На місці прильоту побувала знімальна група ТК «Орбіта».

«Пряме влучання в два наші гуртожитки комунальної власності. Там переважно мешкали вимушено переміщені особи, незахищені верстви населення. Росія б'є по цивільних: там ні в якому разі не розташовувалися військові. Також внаслідок вибуху та вибуховою хвилею пошкоджено 8 багатоповерхових будинків, АЗС, 4 легкових та 1 вантажна автівка», – розповів начальник Добропільської МВА Андрій Бондаренко.

Внаслідок обстрілу отримали поранення дві жінки. Одна відмовилася від госпіталізації, інша перебуває на лікуванні в місцевому медзакладі.

Зранку люди, що жили в гуртожитках, приїхали забирати своє майно.

«Усі вибігли – живі-здорові, дякувати Богу. Одна дівчинка має подряпини. Місцева влада добре спрацювала: автобус нам дали, місце для ночівлі. Тепер от прийшли запчастини зібрати», – розповів пан Євгеній, чия автівка потрощена вщент.

Чоловік приїхав у відрядження з Києва, в гуртожиток заселився напередодні ввечері. Перша ніч у прифронтовому місті коштувала йому автомобіля.

На місці прильоту працюють співробітники ДСНС та комунальники. За словами керівництва військової адміністрації, вже більше п’яти благодійних організацій зголосились допомогти в ліквідації наслідків обстрілу.

Всім тим, хто жив у гуртожитках, буде надано прихисток. Чи підлягають будівлі відновленню, будуть вирішувати згодом, після висновків експертів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Добропіллі внаслідок нічної атаки БПЛА отримали поранення дві жінки.