Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі разом з усіма рятувальними службами ліквідовували наслідки ударів по енергооб’єктах, що нанесла росія 23 листопада. Станом на зараз подача електроенергії в Донецькій області відновлена. Однак тривають бойові дії та екстрені відключення світла, запроваджені НЕК «Укренерго» повідомляють у ДТЕК Донецькі електромережі.

Протягом ночі енергетикам спільними зусиллям вдалося відновити роботу електромереж, що забезпечують світлом Донеччину.

Водночас за вказівкою системного оператора НЕК «Укренерго» в Донецькій області наразі застосовані екстрені обмеження електропостачання. Тому частина споживачів зараз тимчасово без світла, відповідно до потреб енергосистеми. Для них електропостачання буде відновлено після стабілізації ситуації в енергосистемі відповідно до вказівки диспетчера «Укренерго», а також після завершення ремонтів на лініях, що були ушкоджені обстрілами.

«Ситуація в енергосистемі після чергового терористичного ракетного удару росії є вкрай складною. Енергетики цілодобово роблять усе можливе, щоб якомога швидше в людей з’явилося світло. Просимо всіх клієнтів максимально відповідально ставитися до споживання електроенергії, щоб допомогти енергосистемі», – зазначають у ДТЕК Донецькі електромережі.