Шахтоуправління «Покровське» вже багато років надає можливість студентам та ліцеїстам профільних навчальних закладів проходити виробничу практику. Це відбувається навіть під час війни. З майбутніми слюсарями, які проходять першу в своєму житті практику на виробництві, спілкувалася знімальна група ТК «Орбіта».

Зараз в цехах шахтоуправління проходять практику 20 другокурсників Покровського профтехліцею №38. Тримісячна практика – це робота з 8.00 до 14.30 п’ять днів на тиждень.

«Робота електрослюсаря залежить від ділянки, на яку його поставлять. Ми на своїй ділянці займаємося конвеєрами, моторами від КПШ, міняємо ролики на конвеєрах, міняємо гуму, очищувачі, які знаходяться під конвеєром, щоб гума очищувалася знизу, і на неї нічого не прилипало», – розповів студент Покровського профтехліцею №38 Даніїл Іщенко.

У листопаді минулого року, коли в другокурсників розпочалася перша в житті виробнича практика, всі вони здивувалися масштабам вугільного підприємства.

«Шахта велика. Нас тут вчать дуже добре. Показали, за цей час багато в чому навчили», – каже студент Покровського профтехліцею №38 Ілля Супенко.

Проходження виробничої практики студентами профільних навчальних закладів не припинилося навіть під час повномасштабної війни.

«Навіть у такий важкий для нашої країни час шахтоуправління продовжує приймати учнів гірничих спеціальностей для проходження практики та ознайомлення з виробничими процесами, створюючи для цього всі необхідні умови: від організації трансфертів на підприємство, надання спецодягу, до закріплення за учнями кваліфікованих наставників», – розповідає спеціалістка відділу навчання та розвитку персоналу «Метінвест Покровськвугілля» Любов Кравченко.

Виробнича практика у другокурсників триватиме до кінця лютого. Наступного разу вони прийдуть у шахтоуправління через рік, а на останньому курсі пройдуть підземну практику.

«Оскільки навчання зараз проводиться онлайн, то хлопцям треба отримувати певні навички, вміння. Навчити чомусь онлайн досить складно, тому практика на виробництві – це необхідний, важливий момент для того, щоб стати фахівцями», – зазначає майстер групи виробничого навчання Покровського профтехліцею №38 Марат Аджарян.

Коли сьогоднішні практиканти завершать навчання, шахтоуправління «Покровське» буде готове надати їм постійні робочі місця з урахуванням їх побажань.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Метінвест Політехніка оголосила про початок вступної кампанії 2024 та запросила вступників на безкоштовні курси з підготовки до НМТ.