Сьогодні об 11.00 прикордонники зі складу Об’єднаних сил розпочали пропуск осіб та транспортних засобів через лінію розмежування у КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська», інформує Державна прикордонна служба.

До початку пропуску десятки людей прибули до КПВВ. В усіх них – соціально-гуманітарні проблеми, для вирішення яких їм необхідно потрапити на тимчасово окуповану територію України.

За визначений час роботи, з 11.00 до 14.00, прикордонники через КПВВ «Мар’їнка» та «Станиця Луганська» пропустили 7 чоловік. Однак інша сторона заблокувала для них перетин лінії розмежування.

Учора чотири жінки були пропущені через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка» в бік тимчасово окупованого Донецька. Сьогодні троє з цих жінок повернулись назад до КПВВ «Мар’їнка». Вони розповіли прикордонникам, що увесь цей час перебували перед блокпостом, загородженим протитанковими їжаками. На благання жінок пропустити, бойовики не реагували. Сподіваючись перетнути лінію розмежування, жінки перебували там до настання темряви. Не ризикнувши повертатися назад, вони заночували просто неба обабіч дороги перед блокпостом.

За словами жінок, четвертій з них стало зле та вона не змогла самостійно рушити в бік контрольованої території.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил залучили представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста для евакуації хворої жінки на контрольовану територію.